Onafhankelijk Advies Tijdregistratie en Personeelsplanning

Pakketselectie

De keuze van een nieuw pakket voor tijdregistratie en/of personeelsplanning is niet eenvoudig en hangt af van vele aspecten. Daarnaast zijn er in Nederland ook nog eens meer dan honderd leveranciers die oplossingen aanbieden.

Het ene pakket is ontwikkeld voor een bepaalde branche, een ander pakket is voor een specifieke toepassing, sommige pakketten zijn makkelijk te koppelen en andere weer niet. Het ene pakket is juist geschikt voor grote- en een ander pakket vooral voor kleine organisaties. Het selecteren van de best passende oplossing is dan ook niet eenvoudig.

Met Time To Manage heb ik mij gespecialiseerd in pakketselectie. Met mijn kennis van de branche en de problematiek, kan ik u helpen bij het selectietraject.

Plan van aanpak

Om tot de selectie van het juiste pakket voor personeelsplanning en tijdregistratie te komen hanteer ik de volgende stappen:

 • Analyse eisen en wensen
  Het in kaart brengen van uw wensen voor Workforce Management. Zie pagina analyse.
 • Grove selectie geschikte leveranciers
  Aan de hand van de analyse selecteer ik een aantal leveranciers die de problematiek volgens mij zouden kunnen invullen. Aan deze leveranciers stuur ik het analyserapport en verzoek hen per onderdeel te aan te geven of zij aan de eisen en wensen kunnen voldoen. Tevens vraag ik hen om een aanbieding te doen op basis van de verstrekte gegevens.
 • Analyse van de aanbiedingen
  De ontvangen feedback en aanbiedingen analyseer ik waarbij ik de voor- en nadelen van de verschillende aanbieders in kaart breng. Mijn bevindingen verwerk ik in een rapport met een aanbeveling welke twee partijen volgens mij het meest geschikt zijn.
 • Presentatie en demonstratie van geschikte systemen
  In overleg met u nodigen wij de twee meest geschikte leveranciers uit om een presentatie en toelichting te komen geven. Na deze presentatieronde is het in de meeste gevallen duidelijk welke partij de beste partij is voor uw organisatie.
 • Implementatie
  Tussen opdracht en operationeel opleveren van een systeem ligt nog een belangrijk traject. De leverancier heeft vaak nog specifieke informatie nodig om het systeem conform uw wensen in te richten en te koppelen met uw andere systemen. In dit traject is het van belang dat alle vastgestelde eisen ook als zodanig worden gerealiseerd door de leverancier. Hierbij kan Time To Manage een ondersteunende rol spelen en er op toezien dat het systeem conform uw pakket van eisen en wensen wordt opgeleverd.

Wilt u nader kennismaken en bespreken wat Time To Manage voor uw organisatie kan betekenen?
Maak vrijblijvend een afspraak. Stuur een e-mail of bel 06 1277 7047.